Quality Szimpózium
Május 29. - Budapest

A rendezvény keretében tájékoztatást kaphattunk a „VDA új alkatrészek készültségi szintjének biztosításáról”. A készültségi szintek módszere egységessé teszi a követelményeket a beszállítói láncban és lehetőséget nyújt az időbeni eszkalációra. A teljes beszállítói lánc bevonásra kerül. A követelmény nem új, azonban alkalmazása most válik egyre hangsúlyosabbá. A VDA készültségi szintekről Manfred Doberstein úr – Volkswagen Supplier Quality Assurance - tartott előadást. Mátis Péter - Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. - a készültségi szint elemzés módszerére mutatott be gyakorlati példát.

A délelőtt másik programja egy olyan téma volt - a használat közben meghibásodott termékek elemzése -, amellyel sajnos mindannyian találkozunk, de a szabvány szerinti alkalmazás gyakorlati ismertetése lehetőséget adott a jobb, szisztematikusabb alkalmazásra. Erről Pataky Gábor, az SMR Minőségirányítási igazgatója tartott előadást. Érdekes volt a gyakorlati NTF példa, az NTF folyamat, mint projekt.

Mindenképpen kiemelnénk a délutáni Workshopot, ahol lehetőség nyílt kérdéseket feltenni a Volkswagen és Mercedes Benz autógyárak képviselői felé. A kérdések végül érdekes beszélgetésbe és tapasztalatcserébe fejlődtek. A használat közbeni meghibásodott termékekre közösen, csoportban végezhettünk elemzést, amely gyakorlati útmutatót adott a munkánkhoz.

A Quality Szimpózium remek lehetőség az elméleti tudás és gyakorlati tapasztalatok átadására.

Baginé Kovács Szilvia - W.E.T. Automotive Systems Magyarország Kft.

 

 
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.