IV. Autóipari Beszállítói Konferencia és Gyárlátogatás

A QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. 2015. szeptember 22-én immár negyedik alkalommal rendezte meg az Autóipari Beszállítói Konferenciát Kecskeméten. A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan rendkívül gazdag programot kínált az érdeklődőknek. Az OEM, Tier 1 és Tier2-es cégek előadói a minőségirányítási- és beszerzési követelményeket és azok kielégítésének nehézségeit mutatták be különböző szemszögből.A megnyitó után Rabi László, Csoportvezető – Minőségirányítás és Környezetvédelem a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-től bemutatta a cég minőség iránti elkötelezettségét, valamint a 0-hiba stratégia megvalósítását, mely elengedhetetlenül fontos egy fokozott kockázatú, biztonsági alkatrészeket gyártó cég számára.

Az autógyárak minőségirányítási rendszerének működéséről, a beszállítók felé támasztott követelményekről, „Kockázatok és veszteségek” címmel Mátis Péter, Osztályvezető - Minőségmenedzsment, Auditok és vezérlés és Wachter István, Osztályvezető – Beszállítómenedzsment, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., valamint Herbert Viktor, Quality Assurance (Regional Office Eastern Europe Budapest) az AUDI HUNGARIA SERVICES Zrt. részéről tartottak előadást. Legfontosabb alapelvként az esetlegesen felmerülő hibák okainak pontos beazonosítása mellett mindannyian a hangsúlyozták visszakövethetőség fontosságát.

Tárai Gábor, QMM Vice President a Robert Bosch Elektronika Kft-től előadásában bemutatta, hogy a cég, mely gyakorlatilag minden OEM-nek beszállít, milyen rendszerben kezeli az OEM-ek rendkívül szerteágazó vevőspecifikus követelményeit. Ezt követően Orosz Tamás, a Continental Automotive Hungary Kft. beszerzési csoportvezetője tájékoztatta a hallgatóságot beszállítóik felé támasztott követelményekről, míg az ezeknek való megfelelésről szóló tapasztalatokat Schnaider Dávid a Videoton Holding Zrt. üzletfejlesztési igazgatója osztotta meg. Ehhez hasonlóan a ZF Hungária Kft-től Juhász Péter Stratégiai beszerzési vezető a társaság magyar beszállítói kapcsolatainak fejlesztéséről tartott előadást, melyet egyik fontos beszállítójuk a Polyax Alkatrészgyártó Kft. ügyvezető tulajdonosának Gál Balázsnak a prezentációja követett.

 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.